Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Tarte tatin met speculaasijs
Stap 1 van 14

Klop de dooiers, de suiker en het zout tot het geheel licht en schuimig  is. 

Stap 2 van 14

Voeg geleidelijk aan  de melk toe samen met de vanillesuiker en kaneel. 

Stap 3 van 14

Verwarm het geheel au  bain-marie. Roer constant en laat gedurende 15 minuten indikken. 

Stap 4 van 14

Laat nadien afkoelen  en voeg de speculoos toe. Meng goed. 

Stap 5 van 14

Zet het mengsel 20 minuten in de diepvries om af te koelen. 

Stap 6 van 14

Klop  ondertussen de room tot hij stijf is en voeg zachtjes toe aan het geheel. 

Stap 7 van 14

Laat dit mengsel minstens vier uur afkoelen en  opstijven in de diepvries. 

Stap 8 van 14

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Stap 9 van 14

Snij de appels in schijfjes. 

Stap 10 van 14

Bak ze in boter met lichtbruine suiker. 

Stap 11 van 14

Beboter de binnenkant van de schaal en rangschik de schijfjes appel. 

Stap 12 van 14

Bedek het geheel met bladerdeeg en snij er een gaatje in om de hete lucht te laten ontsnappen. 

Stap 13 van 14

Bak in de oven goudbruin. 

Stap 14 van 14

Keer de vorm om op een bord en serveer met een bolletje ijs. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tarte tatin met speculaasijs Tarte tatin met speculaasijs
Recept
Campina

Tarte tatin met speculaasijs

Campina Volle room (33% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle room (33% vet)

Meer info over dit product Sluiten
4.5000 5
Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
In de koelkast: 4 uur
  1. Klop de dooiers, de suiker en het zout tot het geheel licht en schuimig  is. 

  2. Voeg geleidelijk aan  de melk toe samen met de vanillesuiker en kaneel. 

  3. Verwarm het geheel au  bain-marie. Roer constant en laat gedurende 15 minuten indikken. 

  4. Laat nadien afkoelen  en voeg de speculoos toe. Meng goed. 

  5. Zet het mengsel 20 minuten in de diepvries om af te koelen. 

  6. Klop  ondertussen de room tot hij stijf is en voeg zachtjes toe aan het geheel. 

  7. Laat dit mengsel minstens vier uur afkoelen en  opstijven in de diepvries. 

  8. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  9. Snij de appels in schijfjes. 

  10. Bak ze in boter met lichtbruine suiker. 

  11. Beboter de binnenkant van de schaal en rangschik de schijfjes appel. 

  12. Bedek het geheel met bladerdeeg en snij er een gaatje in om de hete lucht te laten ontsnappen. 

  13. Bak in de oven goudbruin. 

  14. Keer de vorm om op een bord en serveer met een bolletje ijs. 

Geef dit recept een score
Recept
Joyvalle
Kleine chocoladesoufflés met frambozen

Nagerecht | 35 minuten

Recept
Campina
Confituurkoekjes

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Scones met karnemelkpap

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Nutroma
Kokos- & avocadoijs

Nagerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.