Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Profiteroles
Stap 1 van 11

Doe het water in een pot en zet op een matig vuurtje.

Stap 2 van 11

Laat de boter smelten in het water.

Stap 3 van 11

Voeg nadien de bloem toe en roer tot alles goed samenklit.

Stap 4 van 11

Haal de pot van het vuur en breek een voor een de eieren in het mengsel.

Stap 5 van 11

Roer ondertussen goed zodat je een stevig beslag krijgt.

Stap 6 van 11

Bedek een bakplaat met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak.

Stap 7 van 11

Spuit toefjes van het beslag op je bakpapier. Opgelet! Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes. Hou er rekening mee dat ze nog ongeveer dubbel zo groot worden.

Stap 8 van 11

Verwarm de oven voor en bak de soesjes ongeveer 15 minuten op 200° C. Laat ze afkoelen.

Stap 9 van 11

Klop de slagroom stijf met de suiker en schep er voorzichtig de coulis door.

Stap 10 van 11

Doe deze mix in een spuitzakje en vul er de soesjes mee.

Stap 11 van 11

Tip! Serveer eventueel met een bolletje ijs of wat fruit.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Profiteroles Profiteroles
Recept
Campina

Profiteroles

Campina Slagroom (40% vet)

Dit recept werd gemaakt met Campina Slagroom (40% vet)

Meer info over dit product Sluiten
4.0000 5
Nagerecht
15 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 
In de oven: 15 minuten
  1. Doe het water in een pot en zet op een matig vuurtje.

  2. Laat de boter smelten in het water.

  3. Voeg nadien de bloem toe en roer tot alles goed samenklit.

  4. Haal de pot van het vuur en breek een voor een de eieren in het mengsel.

  5. Roer ondertussen goed zodat je een stevig beslag krijgt.

  6. Bedek een bakplaat met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak.

  7. Spuit toefjes van het beslag op je bakpapier. Opgelet! Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes. Hou er rekening mee dat ze nog ongeveer dubbel zo groot worden.

  8. Verwarm de oven voor en bak de soesjes ongeveer 15 minuten op 200° C. Laat ze afkoelen.

  9. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep er voorzichtig de coulis door.

  10. Doe deze mix in een spuitzakje en vul er de soesjes mee.

  11. Tip! Serveer eventueel met een bolletje ijs of wat fruit.

Geef dit recept een score
Recept
Campina
Tarte tatin met speculaasijs

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas

Nagerecht | 90 minuten

Recept
Cécémel
Chocolade-ijs

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Warme én koude soep van aardbeien

Nagerecht | 30 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.