Ben je nog geen lid van Leef Lekker?
Schrijf je nu in en geniet van tal van voordelen!
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit recept te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Om dit artikel te kunnen beoordelen moet je lid zijn van Leef Lekker.
Registreer je nu en geniet van de voordelen van Leef Lekker:
  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit recept bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit recept op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je dit artikel bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk dit artikel op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Wil je deze wedstrijd bewaren?
Registreer je als lid van Leef Lekker en bekijk deze wedstrijd op een later moment opnieuw.

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.

of
Login
Login
Sluiten
kookmodus
Dame blanche van vers gedraaid ijs
Stap 1 van 10 - Ijs

Breng de melk met de room, het vanillemerg en stokje, de suiker en het zout aan de kook.

Stap 2 van 10 - Ijs

Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.

Stap 3 van 10 - Ijs

Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door en giet terug bij de rest van het warme melkmengsel.

Stap 4 van 10 - Ijs

Zet terug op een zacht vuur en klop het mengsel los tot je een mooie binding krijgt.

Stap 5 van 10 - Ijs

Zet 24 uur in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.

Stap 6 van 10 - Ijs

Draai het ijs 15 minuten af in de ijsmachine.

Stap 7 van 10 - Chocoladesaus

Breng de room samen met de suiker en de melk aan de kook.

Stap 8 van 10 - Chocoladesaus

Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.

Stap 9 van 10 - Slagroom

Klop de slagroom met de suiker halfstijf.

Stap 10 van 10 - Slagroom

Verdeel het ijs over kommetjes en werk af met een toefje slagroom en een lepel chocoladesaus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Dame blanche van vers gedraaid ijs Dame blanche van vers gedraaid ijs
Recept
Campina

Dame blanche van vers gedraaid ijs

Campina Volle melk

Dit recept werd gemaakt met Campina Volle melk

Meer info over dit product Sluiten
0 5
Nagerecht
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingredi├źnten

Bereiding

 

Ijs

Chocoladesaus

Slagroom

In de ijsmarchine : 15 minuten
Ijs
  1. Breng de melk met de room, het vanillemerg en stokje, de suiker en het zout aan de kook.

  2. Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.

  3. Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door en giet terug bij de rest van het warme melkmengsel.

  4. Zet terug op een zacht vuur en klop het mengsel los tot je een mooie binding krijgt.

  5. Zet 24 uur in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.

  6. Draai het ijs 15 minuten af in de ijsmachine.

Chocoladesaus
  1. Breng de room samen met de suiker en de melk aan de kook.

  2. Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.

Slagroom
  1. Klop de slagroom met de suiker halfstijf.

  2. Verdeel het ijs over kommetjes en werk af met een toefje slagroom en een lepel chocoladesaus.

Geef dit recept een score
Recept
Cécémel
Chocolade-ijs

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Warme én koude soep van aardbeien

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Country Crisp Muffins

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Joyvalle
Griesmeelpap met frambozen en karamelkorstje

Nagerecht | 10 minuten

Onze merken

Word lid van Leef Lekker

  • Lekkere recepten en toffe artikels
  • Neem als eerste deel aan onze wedstrijden
  • Ontvang gratis e-coupons en krijg korting

Het wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 karakters, waarvan een hoofdletter, kleine letter en 1 cijfer.